"Černou symfonii" recenzuje webzin Music:Pioneer

29.11.2008 · 16:04

Určitě jste už všichni viděli a slyšeli poslední koncertní DVD Within Temptation a proto nyní přichází na řadu jeho recenze…

S jednou takovou recenzí přichází i webzin Music:Pioneer . Po jejím přečtení musím říct, že se autor do nového DVD řádně opřel a vyjádřil nahlas svůj názor. Udělejte si obrázek sami a čtěte na stránkách webzinu .

Své názory na tuto recenzi zanechejte v komentářích…

vojto @ (17.01.2009 · 22:06)

Toto je fakt husté a neskutočne nizke ako može takí maličky človiečik písať recenzie-music pioneer,fakt hanba umožniť tokémuto človeku písať recenzie.W.T.je shit pre deti-tak s jedinym s vami suhlasím,vy ste sa mali už davno rozlučiť,ale so zamestnanim a stať sa hanebným komediantom,pretože na vašu kritiku nezaznel ani jeden normálny argument.Poznal som jedného,ktorý tiež takto vykrikoval spoza rohu ale skončil u doktora,ktorý sa snaží liečiť to,čo vám asi zbytočne narástlo na krku. Blahoslavení chudí duchem neboť jejich je království nebeské.

Phoenix @ (17.01.2009 · 14:35)

Shit pro děcka? Víš kolik mi je? Tak pověz, v čem je po hudební stránce 1. album kvalitnější než poslední? Předveď se experte;-)

Music:pioneer (17.01.2009 · 14:04)

Phoenix: jasně, přesně jsi mě vystihl, to jsem celý já. A jsem ve tvých očích takový trotl jen proto, že jsem se zastal jiného stylu, i když ho třeba vůbec nemusím. Problém je, jak už jsem napsal, v toleranci a uznání jiného názoru, i když s ním nesouhlasím.

Lynn: a kdybys nebyla tak mimo z mých urážek WT, už by sis na mém webu dávno zjistila, co poslouchám. A pak by ti možná sklaplo.

Tak tedy ještě jednou na rovinu: aktuální WT je shit, mají sice krásné české fan stránky (to myslím úplně vážně), ale hudebně je to shit pro děcka. Music:pioneer a jeho ukrutné názory se loučí ...

Lynn (16.01.2009 · 18:05)

Já mám pocit, že je ten autor tak trochu šílenec! Tohle není recenze, to je skoro urážka... Fakt by mě teda zajímalo, co ten člověk poslouchá... Působí to na mě tak, že WT fakt moc nerozumí a tady tomu druhu hudby nerozumí vůbec. (Jestli má nějaký mindráky, rozhodně nebylo fér si je takhle vybíjet...) Rozhodně chápu, že dobrá recenze musí nějaký zápory přiznat, ale tohleto teda přepískl... To byly z takovejch 80% JEN samý zápory. Pak mě samozřejmě naštvaly obvyklé věci jako srovnání WT a Evanesncence (což je u mě teda naprosto "začátečnická chyba". Někde jsem četla že se Amy Lee vůbec WT nelíbí, jak teda můžou dělat stejnou hudbu, to fakt nevím...) Nazvání Nightwish modlou v tom urážlivým smyslu slova taky zrovna nepřidalo a ten konec, jak si šel pro pivo, to jsem už prostě nesnesla. Není problém té recenze (ani Black Symphony), že ON vážně nemusí pomalejší písničky, takže je zkritizuje víc než všechno ostatní...
Nevím, kdyby mi nějakej zaměstnanec napsal takovou recenzi (ať by se mi to DVDéčko líbilo nebo ne) asi bych ho i vyhodila...

Phoenix @ (16.01.2009 · 14:18)

Oh:-D To je moc:-D To je moc:-D Heh:-D Rovný kšilt do strany, mikuna XXXXXXL, budna s kapucí XXXXXXXXXXXL, kalhoty s rozkrokem pod koleny a kouká na koncert WT:-D To mě fakt dostalo:-) No jasně, Kontrafakt, to je muzika!!! Teď ses hochu pěkně ukázal... Srážet inteligenci někoho, koho neznáš... Očividně jsi to také udělal v recenzi:-) No, aspoň je čemu se smát;-) Díky:-)

Music:pioneer (16.01.2009 · 08:29)

Scryx: Wow, tak to je síla. Hip hop má k hudbě pořád stokrát blíže, než ty k inteligenci a toleranci. Ale i na takové jsme připravení. Přesně pro takové tu Music:pioneer "chvala Bohu" není!!!

ScRyX (10.01.2009 · 15:10)

DVD som dostal pod stromček a páči sa mi. Autor recenzie mi pripadá ako dmnt ktorý buď neznáša WT alebo čaká nejakú uber metalovú show(čo je prirodzené keď ani poriadne nevie čo WT hrajú). Prirovnanie k Evanescence alebo dokonca k šrotu ako Nightwish ma dosť na*ralo. Ja som si týmto DVD splnil sen a síce počul som WT so symfonickým orchestrom, veď predsa hrajú symphonic metal/rock, a zastúpenie symfonickej zložky je v ich hudbe rozhodne väčšie ako v kapelách ku ktorým ich prirovnáva. Autorovi článku toto asi pri počúvaní ich hudby ušlo(ak vôbec predtým počul nejakú ich skladbu). Je možná sa aj zamyslieť nad pojmom "komerčný", ja komerčne vnímam Britney a spol. a k nej majú WT tak ďaleko ako hip-hop k hudbe.

Phoenix @ (05.01.2009 · 20:29)

No, asi takhle: Recenze je opravdu VELMI amatérsky napsaná. Kritika je psána nepřehlédnutelně pohrdavě a zaujatě. To že se cesta WT pohybuje směrem ke komerční scéně je snad špatné? Pokud vím, špatné by bylo, kdyby na úkor komerce klesala kvalita, což se v žádném případě říci nedá. Nabízí se otázka: Není na srovnání s Evanescence trochu pozdě? Kdyby byla recenze na Mother Earth, pochopil bych, neboť zde je posun oproti 1. albu nejrazantnější, ale teď?
Další věc, co mě dost udivuje je jak si autor protiřečí: Polovina skladeb zní vyloženě silně a přesto dvouhodinová stopáž nudí? Být na dvouhodinovém koncertu kapely, kterou třeba nemusím a polovinu skladeb označit jako silné, tak bych se asi určitě nenudil. Orchestr bych tolik nezatracoval, mám naposlouchánu celou řádku i slavných kapel s orchestrem a tohle patří k těm nejpovedenějším. Naopak u mě nefunguje třeba u Metalliky, kde je ho až příliš a Metallicu docela przní. Míň je někdy víc, proto je fajn, že některé sklatby koncertu WT mají větší a některé menší podporu orchestru.
"Po naprosto nefunkční sklatbě" - V čem je nefunkční? V recenzi jsem se to nedočetl. Tomu říkáte objektivní kritika? Nebýt v playlistu dokonalá Somewhere, tak je pro mne The Cross špička. Dokonce se mi líbí, že zde orchestr výrazně nevystupuje (nicméně housle (či viola) v pozadí okolo 1:45 jsou fantastické). Keith se takto obléká naprosto normálně, obyčejné trička a svetříky - to je prostě on. I když bohužel není tolik známý, proto by mohl mít vhodnější oblečení. Nicméně, vidět ho v něčem jiném smál bych se zase já. Některým fanouškům WT by se mohla líbit jeho pomalá píseň Selfish, i když s gothic to nemá nic společné - to jen takové malé doporučení.
Co autor myslel tím "Tak nějak v útlumu se pokračuje mladšími skladbami"??? Hand of Sorrow? The Heart of Everything? Forgiven? V čem jsou mladší? Jsou na stejném novém albu. :-)
No a jinak ne Stay My Ground, ale Stand My Ground.Jasně, přepíše se každý, ale příště by si recenzista měl článek po napsání přečíst, opravit chyby, nelogičnosti, dopsat opodstatněné důvody, proč je to a to tak špatné, ne jenom, že to špatné je.
Další věc je ta, že ty sklatby jsou pomalé v řadě 4. Začínaje Forgiven konče Memories. Ale nazývat je nudou? Vždyť WT si právě pomalými sklatbami prohlubují cestu do srdcí posluchačů. "Já si jdu radši pro pivo"... to není moc hodno psát do recenzí. Navíc pomalé písně jsou naprosto ideální před úžasně symfonicky okořeněnou Our Solemn Hour.
"Stupidní pohyby" ... Která kapela neopakuje své "stupidní" pohyby? Stupidní je sprominutím ona recenze. Navíc se recenzista zde na diskusi (nejen v recenzi) projevuje jako dítě v pubertě (jak rád ostatní nazývá děcka).
Mimochodem, nejprve jsem tento koncert pouze slyšel (bez obrazu) a můžu říct, že i tato verze je skvělá, takže recenzorovo tvrzení, že koncert obsahuje mnoho mnoho efektů a málo hudby není správné. Hudby je zde požehnaně. Na špičce je Somewhere a naopak nejvíce mě zklamala Memories - tu sklatbu prostě miluju a čekal bych víc. Ale to je zejména tím, že Live verze z koncertu na Java Island je pro mne dokonalejší.

kuusamo @ (01.01.2009 · 22:12)

Tak vidím, že se tu rozběhla slušná kritika x obrana WT koncertu v Ahoy aréně. K tomuto nyní mohu několik poznámek:

- koncert v podobě DVD nosiče jsem obdržel od ježíška 2008
- jsem posluchačem ne fanouškem WT
- další alba WT jsem poslouchal

nyní ke koncertu:

Souhlas s kritikou:

- ano, Adel to přehnala s nervozitou v první písni
- ano, celý koncert byl příliš předpřivpraven a přeumělkován
- ano, zbylé osazenstvo WT nedostalo prosotr k improvizaci - chybějící chraplák
- ano, orchestr byl v některých písních a částech koncertu naprosto zbytečným

Nesouhlas s kritikou:

- ještě jsem v životě neviděl lepší koncert na DVD ( m5.1 zvuk absolutně neuvěřitelně fascinující)
- při úvodu s nástupem orchestru a vokálů mi běžel mráz po zádech
- Adel krásná, okouzlující, výborně zpívající v jakémkoliv ohozu
- znám a poslouchám hodně gothic metalových skupin a žádná nedala Dohromady podobnou úchvatnou show!
- chorály mě úplně uzemnily svojí opravdovostí a perfektností

Závěr:

- koncert nebyl bez chyby, ale pozitiva nutně převažují nad negativy, málokterý počin gothic metalové kapely mě dostal do extáze jao toto dvd, opravdu úchvatné, děkuji ježíškovi!
možná pro někoho infantilní, ale je mi to fuk, vydržel jsem zírat 2 hodiny na obrazovku jako ve snech, a to se nedaří žádným velkofilmův z hollywoodu ani jiným dílkům, takže mé hodnocení nutně 10/10

Zuzka @ (15.12.2008 · 22:56)

No, jediné, co bych k tomu ještě dodala. Divím, že vás baví neustále ztrácet čas bezvýznamnýma a nekonečnýma hádkama, které stejně nikam nevedou a pořád dokola se řeší jedno a to samé. Prostě každý má na Black Symphony svůj vlastní názor a tečka.

« Předchozí 1 2 3 4 5 Další »

Vložit další komentář: